Nyheder

Frederiksberg Forenede Boligselskaber indgår stort samarbejde om grøn omstilling.

Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning er de to andre parter i et samarbejde, der skal sikre den grønne omstilling i etageboliger.

En reception for samarbejdet blev afholdt i fælleslokalet i Solbjerg Have fredag den 26. januar. Her blev der lagt fra land med taler fra bestyrelsesformand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Laurits Roikum, bestyrelsesformand for Frederiksberg Forsyning, Lone Loklindt samt borgmester i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt.

 

Sidstnævnte kom ind på, hvordan samarbejde mellem sektorerne er vejen frem, når der skal løses samfundsproblemer. Her pointerede han, at den almene sektor er uundværlig, når det kommer til at løse klima- og miljøudfordringer.

 

Efterfølgende gik turen til varmekælderen, hvor der var mulighed for spørgsmål. Her kunne repræsentanter fra Frederiksberg Forsyning fortælle, at samarbejdet skal optimere anlægget, så det kan give samme udbytte ved lavere temperatur. Det sker ved en digital model, der skal simulere forskellige rettelser, inden der bliver trykket på knapperne i Frederiksbergs Forenede Boligselskabers mange varmekældere.

 

Frederiksberg Forenede Boligselskaber er det første almene boligselskab, der tager del i samarbejdet, men forhåbningen er, at samarbejdet kan involvere yderligere boligselskaber i fremtiden.

Gå tilbage