Strategi 2025

Strategi 2025

I 2025 får Frederiksberg Forenede Boligselskaber en ny strategi, og arbejdet med denne er allerede påbegyndt. Til beboerdemokratidagen den 2. februar blev der afholdt en workshop, hvor de deltagende beboerdemokrater fik mulighed for at komme med deres input til den kommende strategi. 

 

De input blev efterfølgende arbejdet med i løbet af foråret. Her var der mulighed for at videreudvikle idéerne på både et boligsocialt udvalgsmøde samt et driftsudvalgsmøde. 

 

På et fyraftensmøde den 29. april i Café Betty bliver strategien arbejdet på en sidste gang, inden den bliver præsenteret til FFB's repræsentantskabsmøde den 12. juni. Temaerne til fyraftensmødet er beboerdemokrati, det sociale liv og bæredygtig drift.

Beboerdemokrati

Det er vigtigt, at der er en mangfoldig deltagelse i beboerdemokratiet og aktiviteter i afdelingerne, hvor alle de forskellige mennesker, der bor i FFB er repræsenteret. FFB har gavn af, at alle er med til at tage beslutninger i på tværs af alder, kultur og andre forskelle. Inddragelse og deltagelse i beboerdemokratiet og FFB’s aktiviteter medvirker til, at beboerne kender deres rettigheder og muligheder i deres afdeling og FFB som helhed.

 

Vi vil gerne opnå:

  • En stærkere forståelse af fællesskabet i boligafdelingen og boligselskabet.     at flere beboere deltager aktivt i afdelingsmøderne og beboerdemokratiet.
  • At der er transparens og tydelighed i beboerdemokratiet, med mulighed for engagement i konkrete opgaver.
  • At der er flere beboere, der bidrager til aktiviteter og initiativer i boligafdelingerne.
  • At beboerdemokratiet er åbent for alle og at der er en ordentlig tone.

Det sociale liv

FFB er hjem for mange forskellige mennesker, og det kræver fællesskabsfølelse. Det er en grundlæggende værdi, at alle skal kunne bo i FFB med et godt naboskab trods stor mangfoldighed. Det er en fælles interesse, at alle beboere trives bedst muligt. Fællesskaberne i FFB bidrager til godt naboskab blandt beboere og har stor betydning for den enkelte beboers oplevelse af at føle sig hjemme og tryg, der hvor de bor. Fællesskaber kan bidrage positivt tilden enkelte beboers trivsel og forebygge isolation og ensomhed.

 

Vi vil gerne opnå:

 

  • At der er flere beboerdrevne aktiviteter i afdelingerne og i fælleslokaler.
  • At der kommer flere ansøgninger til arbejdskapitalen til beboerdrevne aktiviteter.
  • At der opstår flere beboerklubber og fællesskaber.
  • At der er et øget fælles ansvar for, hvad der sker i boligafdelingen.
  • At der er større oplevelse af tryghed i boligafdelingerne.

Bæredygtig drift

Beboernes trivsel hænger tæt sammen med bygningernes stand og vedligeholdelse, så det er rart at opholde sig i hjemmet. Med en effektiv og stabil drift, sikrer vi, at bygningerne vedligeholdes løbende, at det er rart at opholde sig på fællesarealerne og at man får en god service som beboer i FFB. Med en fornuftig og fremadsynet drift sikres det, at vi nu og i fremtiden kan levere gode boliger på Frederiksberg med en husleje, der er til at betale. FFB vil også gerne tage ansvar for et godt klima, miljø og natur og derfor arbejdes der med bæredygtig drift og vedligehold – både indenfor og udenfor.

 

Vi vil gerne opnå:

 

  • Mindre fraflytning.
  • Mindre personaleomsætning.
  • Øget beboertilfredshed.
  • Bedre affaldssortering i hele FFB.
  • Implementering af grønne initiativer som solceller, regnvandsopsamling og biodiversitet.
  • Gennemskuelige budgetter og god planlægning af vedligeholdelse og renovering.
  • Betalbare boliger og plads til alle samfundslag.

FFB's nye strategi bliver præsenteret til repræsentantskabsmødet den 12. juni 2025.

Proces & afrapportering

På beboerdemokratidagen blev deltagerne ligeledes præsenteret for en gennemgang af de indsatser, der har været en del af det tidligere målsætningsprogram, der udløb ved udgangen af 2024.

 

Du kan læse mere om både det videre arbejde med FFB's nye strategi og gennemgangen af målsætningsprogrammet nedenfor.

 

Beboerdemokratidagen blev brugt til at præsentere en gennemgang af FFB's tidligere målsætningsprogram, der udløb ved udgangen af 2024. 

Målsætningsprogrammet bestod af fire søjler:

  • Trivsel og social bæredygtighed
  • Betalbare boliger og styrket beboerservice
  • Grøn omstilling, renovering og nybyggeri
  • Beboerdemokrati og kommunikation

Gennemgangene af de ovenstående søjler er blevet lagt sammen i et dokument, som du kan downloade her.

Grafisk referat

Til beboerdemokratidagen havde vi for første gang en grafisk facilitator til at lave et grafisk referat af dagen. Hvor et klassisk referat er meget teksttungt, er et grafisk referat en visuel fremstilling, hvor hovedpunkter og idéer bliver opsummeret gennem illustrationer, tekstbokse og andre grafiske elementer. Formålet med et grafisk referat er at gøre informationen lettere at forstå og huske ved at kombinere ord og billeder.

 

Et stort tak skal der lyde til Gravisi, der stod for det grafiske referat. Resultatet kan du se nedenfor.