Toggle Mobile Menu

Solbjerg Have 

Ugens presseklip: Prisbelønnet byggeri er bragt up-to-date

Sidste NYT!!!

Bebyggelsen Solbjerg Have  blev  den 20. janaur 2021 afleveret til bygherren Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) efter en tre år lang helhedsrenovering, der har givet den bevaringsværdige bebyggelse med 407 boliger et markant løft. Det skriver Adserballe & Knudsen i en pressemeddelelse.

Adserballe & Knudsen, Arkitema og Wissenberg har udført projektet.

Hovedmålet med renoveringen har været at forbedre et belastet indeklima og opgradere en nedslidt klimaskærm, samtidig med at det har været et fokuspunkt i projektet at fastholde den oprindelige arkitektur.

- Solbjerg Have er et ikonisk byggeri, som er opført med stor veneration for fællesskabet og god arkitektur, udtaler Christian Thorup, der er senior projektleder hos KAB og byggeforretningsfører for FFB, i pressemeddelelsen.

Klimaskærmen har gennemgået en omfattende renovering, der inkluderer betonreparationer, kuldebrosisolering, udskiftning af mere end 450 vinduespartier, etablering af nye terrasser i tagboliger og asbestsanering af taget. Tagets oprindelige udtryk er genetableret med i alt 12.500 kvm bølgeplader.

Foruden renovering af klimaskærmen omfatter projektet etablering af balanceret ventilation i boligerne, renovering af badeværelser, ombygning til ældreboliger, renovering af tag og diverse facadearbejder.

Der er i forbindelse med renoveringen derudover monteret 260 kvm solcelleanlæg med en kapacitet på 32.000 kWh, som driver et nyt mekanisk ventilationsanlæg med genvækst.

Licitationen 18. januar 2021