Beboer

Fraflytning

Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål, du måske har, når du flytter fra FFB.

Spørgsmål til fraflytning

Du kan bestille et gratis servicetjek af din bolig hos dit servicecenter, hvis du overvejer at flytte og gerne vil have en ide om, hvor meget du vil skulle betale ved fraflytning. 


Servicecentret laver et servicetjek af din bolig, hvor du får at vide, hvilke krav du kan forvente, når du fraflytter, og om der er fejl og mangler, du evt. skal hæfte for. Du vil få information om reglerne for istandsættelse ved fraflytning i din afdeling, og få vejledning i hvordan arbejdet efterfølgende skal udføres.

 

Læs mere om servicetjek her. 

Du kan ikke få udbetalt penge fra kontoen efter lejemålet er opsagt.

Er dette en ting hos FFB?

Du opsiger dit lejemål ved at sende eller aflevere en skriftlig opsigelse til KAB. Du kan også tage et billede med din telefon og sende opsigelsen til kontakt@kab-bolig.dk

Hent opsigelsesskema (INDSÆT LINK)


Opsigelsesperiode
I opsigelsesperioden har du pligt til at fremvise din bolig til boligsøgende. Du skal også betale for husleje og vedligehold i opsigelsesperioden.

Du har tre måneders opsigelse, hvis du bor i en familiebolig. Det betyder, at du hæfter for huslejen i tre måneder efter opsigelse. Opsigelsesperioden til ungdomsboliger er seks uger til den første i en måned. 

Hvis du fx ønsker at flytte den 30. april, skal du senest opsige din lejlighed den 31. januar. Opsiger du din lejlighed midt på måneden, er det stadig tre måneder fra udgangen af den måned. 

Hvis du angiver på din opsigelse, at du flytter før de tre måneder er gået, vil vi forsøge at genudleje din bolig hurtigere. Det vil ofte kunne lade sig gøre inden for 6-8 uger, men vi kan ikke garantere, at det lykkedes.

Du har tre måneders opsigelse, hvis du bor i en familiebolig. Det betyder, at du hæfter for huslejen i tre måneder efter opsigelse. Opsigelsesperioden til ungdomsboliger og kollegieboliger er seks uger til den første i en måned. 
 

Flytter der en ny lejer ind i din bolig, før de tre måneder er gået, skal du kun betale leje frem til den dag, den nye lejer flytter ind.

Vi bestræber os på, at du modtager din flytteafregning fire-seks uger efter du er flyttet. Det betyder, at du senere på året (når det endelige forbrugsregnskab for hele afdelingen er afsluttet) enten får penge tilbage (fordi dit forbrug var mindre end estimeret) eller skal betale mere (fordi dit forbrug var højere end estimeret).